Kako naplatiti svoja potraživanja ukoliko poslujete u B2B sektoru

Šta je to monitoring faktura? Kada nastaje proces naplate potraživanja i koje su njegove osnovne faze? Šta je to “soft”, a šta “hard collection”?

U okviru CSR programa koje ove godine ima za cilj edukaciju preduzetnika u oblasti upravljanja potraživanjima, EOS Matrix Srbije je ušao u strateško partnerstvo sa Privrednom komorom Srbije sa željom da njenim članovima održi niz besplatnih radionica. Evropska mreža preduzetništva, Privredna komora Srbije, Regionalna privredna komora Novi Sad i kompanija EOS Matrix su organizovali prvu, od niza zajedničkih radionica koje su planirane za ovu godinu. Radionica je održana u Regionalnoj privrednoj komori Novi Sad, a događaju su prisustvali predstavnici novosadskog dela grupe “Excellence SME” Privredne komore Srbije.

Šta je to monitoring faktura? Kada nastaje proces naplate potraživanja i koje su njegove osnovne faze? Šta je to “soft”, a šta “hard collection”? Kako teče postupak naplate potraživanja sudskim putem i koje su to situacije kada ne preostaje ništa drugo osim prodaje potraživanja? O ovim i sličnim pitanjima govorile su Jelena Jović, Operativni direktor EOS Matrixa i Jovana Popović, Direktor pravne službe, na radionici pod nazivom “Naplata potraživanja u B2B sektoru”. 

Učesnike sledeće radionice će ugostiti Privredna komora Srbije, u njenim prostorijama u Beogradu, a za 2017. godinu planirano je još 12 radionica koje će biti održane u najvećim gradovima Srbije.

Štampanje