Dinamična, digitalna, revolucionarna: Novi brend EOS. - EOS u Srbiji
To je novi brend kompanije EOS: Marwin Ramcke predstavlja sebe i novi logo kompanije EOS.

Dinamičnija, digitalnija i revolucionarna: EOS.

Svojim novim brendom, EOS čini unutrašnju transformaciju grupe vidljivu vanjskom svetu. Izvršni direktor, Marwin Ramcke, u intervjuu govori o idejnom putu brenda i važnosti za poslovne partnere.

  • Novi EOS brend predstavlja spojdinamike, digitalizacije i volje za oblikovanjem budućnosti.
  • Razvoj EOS-a od nacionalnog dobavljača usluga naplate duga do međunarodno aktivnog finansijskog investitora postaje vidljiv vanjskom svetu.
  • Izvršni direktor, Marwin Ramcke, u intervjuu objašnjava šta očekuje od redizajna i što to znači za klijente EOS-a.

Zašto je vreme za novi identitet brenda?

Redizajn brenda je još jedna prekretnica u razvoju EOS grupe. Pokazaću to na jednoj komponenti, na primeru logoa. Ako pogledate naš stari logo, vrlo je klasičan, vrlo konzervativan i – ako se može tako reći – jednostavno vrlo nemački. Sada nismo više ona analogna, nacionalna firma za naplatu dugova kao što smo bili kada je ovaj logo dizajniran. Danas smo međunarodni finansijski investitor i digitalni pionir koji hrabro napreduje i postavlja standarde za celu industriju. Do sada nismo pokazali ovaj izuzetni razvoj vanjskom svetu. To sada nadoknađujemo novim dizajnom.
 Marwin Ramcke

Naš novi brend oličenje je naše tvrdnje da se konstantno razvijamo. EOS neće nikada biti završen. Transformacija je deo naše DNK.

Šta tačno predstavlja novi EOS logo?

Novi logo spaja u sebi dinamiku, digitalizaciju i volju za oblikovanjem budućnosti. Malo slovo e u logu označava internacionalnost EOS grupe, koja u našim svakodnevnim aktivnostima zauzima sve bitnije mesto. Izvodi se iz engleskog – globalnog jezika koji retko koristi velika slova. O simbolizuje fokus na naše ciljeve da promenimo finansije naših klijenata i platiša na bolje, bez obzira na obim promene. Baš kao što je O u centru logoa, tako su i naši ciljevi od centralne važnosti. S – tako nepotpuno – predstavlja naš proces promena, kroz koji prolazimo već nekoliko godina. Mnogo toga se promenilo naročito u oblasti korporativne kulture i digitalne transformacije. I time uspostavljamo tvrdnju da se kontinuirano razvijamo. EOS neće nikada biti dovršen. Transformacija je deo naše DNK.

Koju promenu donosi novi brend klijentima kompanije EOS?

Za naše klijente, osim logoa na memorandumu, u početku nema mnogo promena. Ostajemo pouzdan i stabilan partner koji i dalje obrađuje njihove zahteve sa istim vrednostima i standardima. Nastavićemo sa inovacijama na svakodnevnoj osnovi. Postajaćemo digitalniji i bolji svakim danom, i konstantno širiti svoj proizvodni asortiman. Naši zaposleni, kao i naši algoritmi, unapređuju se svakog dana. Kao rezultat toga, naša obrada je efikasnija. Na taj način možemo ponuditi najbolje cene našim klijentima. Na to su se mogli osloniti u prošlosti – i to će moći i u budućnosti.
ЗумирањеЗумирање
To je novi brend kompanije EOS: Novi logo je ukrasio hol sedišta EOS-a.
Novi logo kompanije EOS predstavlja tri kamena temeljca novog brenda: Dinamiku, digitalizaciju i volju za oblikovanjem budućnosti.

Kakva su Vaša očekivanja od novog brenda?

Naša vizija, nova očekivanja i na kraju novi identitet brenda uključujući dizajn – sve su to stvari koje nas definišu kao grupu. Novi brend pokazuje našim akcionarima ko smo, da smo u korak s vremenom i gde želimo biti u budućnosti – ukratko, ono što mogu očekivati od saradnje sa nama. Prvi utisak je presudan. Takođe, ne sme se zaboraviti interni efekat koji takvo pozicioniranje ima na vlastitu organizaciju. Novi brend stvara novi identitet unutar grupe i omogućava da se pojedinačne lokacije još više povežu.

Znači, međunarodna saradnja treba da se intenzivira u budućnosti?

Baš tako. Tehničke osnove smo već stvarali tokom poslednje dve godine – i to zahvaljujući pandemiji. Danas su zaposleni svih nacionalnih kompanija međusobno povezani putem jednog alata za saradnju. To će nam pružiti mnoge nove mogućnosti saradnje u budućnosti. Umesto da razmišljamo konvencionalno, želimo da nadmašimo ograničenja bilo koje vrste. Umesto da na nacionalnom nivou nastupamo sami, želimo delovati intenzivnije u multinacionalnim timovima.

Zahteve možemo sve efikasnije obrađivati i na taj način ponuditi najbolje cene našim klijentima. Na to su se mogli osloniti u prošlosti – i to će moći i u budućnosti.

Nije novi samo brend. I Vi ste upravo preuzeli poziciju izvršnog direktora. Je li to bio pravi trenutak za osveženje u rukovodstvu?

Ne želim prosuđivati je li bio pravi trenutak. Ali promena u rukovodstvu uvek nudi priliku za novi zamah, preispitivanje stvari i preispitivanje sebe – to se ne odnosi samo na mene i rukovodstvo, već na svakoga bez obzira na položaj u hijerarhiji. Važno je iskoristiti tu energiju. U kompaniji EOS već mnogo toga funkcioniše zaista dobro. Imamo više od 6000 zaposlenih, ali se i dalje osećamo kao jedna velika porodica. To je jedna od naših prednosti. I dalje je potencijal unutar grupe izuzetan. Moj lični cilj je da svakog dana budem malo bolji nego što sam bio juče. I taj način razmišljanja želim kroz svoj rad preneti na celu kompaniju.

Da li želite saznati više o izvršnom direktoru Marwinu Ramckeu ili redizajnu brenda?

Zasluga za sliku: EOS