Najveća investicija u istoriji kompanije EOS Matrix d.o.o.

I pored velikih turbulencija izazvane pandemijom virusa COVID-19, kompanija EOS Matrix nastavlja sa uspela je da ostvari najveću investiciju u istoriji poslovanja.

ВремеВреме
  • U junu 2019. godine, kompanija je potpisala sa Agencijom za osiguranje depozita prvi ugovor o ustupanju potraživanja
     
  • Nakon prve uspešne poslovne saradnje, EOS Matrix nastavio je saradnju sa državnim institucijama.
     
  • Kompanije je preuzela paket spornih potraživanja od Fonda za razvoj Republike Srbije, čime je ostvarila i najveću investiciju u proteklih 15 godina poslovanja na teritoriji države
I pored velikih turbulencija izazvane pandemijom virusa COVID-19, kompanija EOS Matrix nastavlja sa uspešnim poslovanjem, koje je obeležila najveća pojedinačna investicija ostvarena u novoj, poslovnoj 2021/22 godini.

Zahvaljujući višegodišnjem uspešnom poslovanju i sjajnim rezultatima, EOS je uspeo da se pozicionira kao lider na tržištu u oblasti otkupa i naplate potraživanja. Ovakav status otvorio je vrata za veliki broj potencijalnih investicija. Tokom predstojećih godina veliki broj njih je i realizovan, čim je pozicija lidera učvršćena.

U junu 2019. godine, kompanija je potpisala sa Agencijom za osiguranje depozita prvi ugovor o ustupanju potraživanja, i na taj način pomogla u daljem planu reformi Republike Srbije. Cilj prodaje bio je rešavanje višedecenijskih problema banaka u stečaju, koja se ogleda u imovini koja je godinama bila „zarobljena“ u ugovorima interesnih strana. Detaljnim planom i ekspertizom kompanije EOS, imovina se postepeno vraća u privredne tokove i doprinos daljem ekonomskom rastu države.

Nakon prve uspešne poslovne saradnje, EOS Matrix nastavio je saradnju sa državnim institucijama.
Naime, kompanije je proslog meseca preuzela paket spornih potraživanja od Fonda za razvoj Republike Srbije, čime je ostvarila i najveću investiciju u proteklih 15 godina poslovanja na teritoriji države. Ugovor između dve strane potpisan je krajem aprila. Potpisnik ugovora, generalna direktorka kompanije EOS Matrix, Jelena Jović Milentijević smatra da ovakvi vidovi saradnje između države i evropskih investicionih fondova ne bi trebalo da budu marginalizovani, već da bi učestalija saradnja doprinela bržem rastu i razvoju ekonomije države:
„Izuzetno smo zadovoljni samim procesom prodaje. Fond za Razvoj republike Srbije pokazao je visok stepen spremnosti i ozbiljnosti, te potpomognuti ekspertskim timom iz kompanije Deloitte Srbija ceo proces prodaje tekao je u skladu sa evropskim standardima. Za nas je nastavak saradnje sa državnim institucijama bio apsolutni prioritet i drago mi je da smo na obostrano zadovoljsto potvrdili našu spremnost da budemo pouzdan partner države Srbije i njenih institucija u pogledu rešavanja starih, zarobljenih dugova privrede. Takođe, moram da se zahvalim i našim dugogodišnjim partnerima, koji su uvek uz nas na ovakvim projektima. NAI WMG, vodeće svetske kompanija u oblasti nekretnina i renomirana advokatska kancelarija Andjelković, koji su nam pomogli da razumemo portfolio i damo svoj maksimum.“ – zaključila je Jović Milentijević