Fiskalna godina 2019/20: Rekordni rezultati u Istočnoj Evropi

Sa prihodom preko 30% procenata, Istočna Evropa je napravila rekordni rezultat. U nekoliko država, EOS učvršćuje svoju poziciju na tržištu sa ulaganjima u obezbeđena i neobezbeđena potraživanja.

ВремеВреме
  • Region Istočne Evrope uspeo je da poveća svoje prošlogodišnje prihode za 31.3%, što predstavlja rekordni rezultat.
  • Ovakav uspeh čini Istočnu Evropu drugim najjačim regionom po prihodu i rastu, unutar EOS Grupe.
  • Najveće investicije u portfolija spornih potraživanja (NPL) bile su u Poljsko, Hrvatskoj, Rusiji i Mađarskoj.
  • EOS u Bugarskoj, uspeo je da otkupi najveći portfolio osiguranih potraživanja na bugarskom tržištu, čija vrednost se procenjuje na 350 miliona evra.
Annual Report 2019/20: Eastern Europe’s share of total revenue 2019/20
Udeo Istočne Evrope u ukupnom prihodu 2019/20
Tokom fiskalne 2019/20 godine, istočnoevropsko tržište predstavljalo je najunosnije tržište za EOS Grupu. 15 ispostavki, u isto toliko zemalja regiona, generisali su rekordnih 31.3% više prihoda nego prethodne godine. “Naši lokalni eksperti i njihov fer, partnerski pristup dužnicima, kao i saradnja na prekograničnim naplatama dovele su do ovakvog rezultata.” – rekao je Marvin Ramke, regionalni direktor zadužen za Istočnu Evropu i član Upravnog odbora EOS Grupe. “Kao krajni rezultat, uspeli smo da napravimo važan iskorak u segmentu osiguranih i neosiguranih potraživanja, ali i da podelim svoju ekpertizu i znanje sa ostalim kolegama unutar Grupe.”

Svi indikatori pokazuju rast rezultata

Zahvaljujući neverovatnim rezultatitma, istočnoevropski region uspeo dodatno da učvsti svoju poziciju unutar EOS Grupe. Svoj udeo u zbirnom prihodu tokom prethodne finansijske godine iznosio je 31.3%, što je drugi najuspešniji rezultat odmah nakon Nemačke. Veliki uticaj u pravljenju ovakvog rezultata imao je značajan porast prihoda od otkupljenih portfolija u Rusiji, kao i u Poljskoj. Takođe, nezanemarljiv doprinos imali su i Hrvatska, Mađarska, Srbija i Bugarska.

EOS Grupa uspela je da još jednom poveća svoj performans na polju otkupa potraživanja. Tokom protekle fiskalne godien, 651.3 miliona evra uloženo je u neosigurana i osigurana potraživanja, kao i u nekretnine. U ovom polju, EOS se oslanja na dugogodišnje iskustvo, detaljnu, informatičko-tehnološku analizu portfolija, kao i na pristojne cene kojima teži.

Ulaganja na polju otkupa potraživanja i u nekretnine

Annual Report 2019/20: Investments in receivables purchases and real estate
Annual Report 2019/20: Investments in receivables purchases and real estate
Annual Report 2019/20: Investments in receivables purchases and real estate

Otkupljena potraživanja

Annual Report 2019/20: Receivables purchased
Annual Report 2019/20: Receivables purchased
Annual Report 2019/20: Receivables purchased
“U svim istočnoevropskim zemljama, stvoren je sistem efektivne naplate obezbeđenih i neobezbeđenih potraživanja, koji je potkrepljen inovativnim pristupom i opcijama poput terminskih, unapred dogovorenih, ugovora za osiguran potraživanja, pokazali su se kao veoma uspešne u Mađarskoj.” – rekao je Ramke. Njegove činjenice potkrepljuju i brojke – neznatno ispod 30% investicija u fiskalnoj 2019/20 godini došle su iz istočnoevrposkih zemalja, dok su najveće NPL investicije realizovane u Poljskoj, Hrvatskoj, Rusiji i Mađarskoj.

Rekord u Bugarskoj

Pored svih investicija u obezbeđene portfolija ispostavki u Sloveniji, Rusiji i Srbiji, protekla finansijska godina donela je neverovatan rezultat u Bugarskoj. Rajna Mitkova-Todorova, Generalna Direktorka kompanije EOS Matrix u Bugarskoj, objasnila je razloge realizacije tako velike transakcije na bugarskom tržištu: “Mi smo eksperti u polju naplate potraživanja. Naša dugogodišnja ekspertiza u kombinaciji sa najsavremenijom tehnologijom i metodama analize podataka, daje nam mogućnost da ponudimo fer, tržišne, cene”.
Annual Report 2019/20: Top deal of the financial year in Bulgaria
U martu 2019. godine, EOS Bugarska je otkupila NPL portfolio u vrednosti od 350 miliona evra, od bugarske Postbanke, članice Eurobank Bulgaria AD. Do danas, to je najveći obezbeđeni portfolio na bugarskom tržištu koji je EOS Grupa otkupila.
Annual Report 2019/20: Rayna Mitkova-Todorova, Managing Director EOS Matrix Bulgaria
Mi smo eksperti u polju naplate potraživanja. Naša dugogodišnja ekspertiza u kombinaciji sa najsavremenijom tehnologijom i metodama analize podataka, daje nam mogućnost da ponudimo fer, tržišne, cene.
Rajna Mitkova-Todorova, Generalna Direktorka EOS Matrix, Bugarska
Annual Report 2019/20: EOS as global network

Istočna Evropa kao deo Grupe

Tokom više od 40 godina poslovanja i iskustva u polju delovanja, EOS Grupa sarađivala je sa preko 20 000 klijenata iz 180 zemlja sveta, iz različitih sfera poslovanja. Istočnoevropski region čine ispostavke iz 15 zemalja: Srbija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Grčka, Mađarska, Kosovo, Severna Makedonija, Crna Gora, Poljska, Rumunija, Poljska, Slovačka, Slovenija i Češka Republika. Tokom svih ovih godina, ovaj region predstavljao je pokretač za rast celokupne Grupe.

EOS osigurava svojim klijentima povećanje likvidnosti i minimalizuje njihove reputacione rizike, što im obezbeđuje veći fokus na njihov core biznis. Kao odgovorna kompanija, svesni smo da iza svakog otkupljenog portfolija stoje ljudi. Kada preuzmemo portfolio, ona se ne menja niti se vrše bilo kakve manipulacije unutar predmeta. Dugovanja se naplaćuju na najprofesionalniji način od strane našeg stručnog kadra, koji dužnicima daju fer šanse i tretiraju ih jednako. Ovakav način poslovanja osigurao nam je dugoročan uspeh, ali i finansijsku stabilnost.

Ukoliko želite da saznate više, slobodno nas kontaktirajte

EOS Matrix d.o.o.

Petar Nikolić
Specijalista za marketing i komunikacije

Milutina Milankovića 1i
11070 Belgrade
Serbia

Telefon: +381 63 8660 956
Mobilno: +381 11 33 00 7333

p.nikolic@eos-serbia.com